Senke nad Balkanom (2017)

Dragan Bjelogrlić, koji "Senke nad Balkanom" potpisuje kao reditelj ovog puta se predstavlja dramskim trilerom, istorijskom fikcijom čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija.

Ceo serijal je podeljen u tri sezone i obuhvata period od 1928 do 1940 godine. Prva sezona pokriva period neposredno pred ubistvo hrvatskog narodnog poslanika Stjepana Radića u Narodnoj Skupštini SHS i uvođenje diktature. Druga sezona obrađuje period pred ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića u Marselju 1934. godine i završava se činom njegovog ubistva. Treća sezona je smeštena pred sam početak Drugog svetskog rata i raspad Kraljevine Jugoslavije.

Producent: Dragan Bjelogrlić
Scenario: Vladimir Kecmanović
Scenograf: Goran Joksimović
Montažer: Lazar Predojev
Glumci: Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović, Gordan Kičić, Marija Bergam, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Andrija Kuzmanović

Serija od 10 epizoda snimljena je u izvršnoj produkciji Kobra film Beograd, RTS, Skopje film studio Makedonija, Iskra Ruska federacija i Agencija za film Republike Makedonije.
Loading...
ss
   
Loading...