Loading...
 

Policajac s Petlovog brda (1992, 1994)

Ova odlična drama redatelja Mihaila Vukobratovića na suptilan način cijelom nizu komičnih situacija, koje itekako uspijevaju nasmijati gledatelja, pridodaje lepršavo propitivanje klasičnog pitanja muških i ženskih uloga u društvu. Predstavljajući slučaj suprotan uobičajenoj situaciji, "Policajac s Petlovog brda" pokazuje kako u komediji itekako ima mjesta za ozbiljne teme.

Rastrgan između svakodnevne borbe protiv kriminala i mnogo zahtjevnijeg i frustrirajućeg zadatka kao što je odgoj djece, Boško će zapadati u brojne komične situacije. Vremenom, čak i njegov profesionalni život počinje trpjeti jer njegov šef više ne tolerira stalna zakašnjenja i izostanke s posla. Život njegove neobične obitelji pun je nesuglasica i problema, ali obiteljska im ljubav pomaže uvijek pronaći pravi izlaz.

Vukobratoviću i scenaristu Predragu Perišiću u tome su pripomogle glumačke legende Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Neda Arnerić i drugi. Gledatelje starije i srednje dobi oduševit će to što ova drama nastavlja na tradiciju decentne, uglađene "građanske" komedije, čiji je Samardžić bio zaštitni znak, dok je idealnom za najmlađu publiku čini to što nema nasilja niti prostačkog rječnika te prevladava pozitivan stav prema životu.Loading...
Loading...
Epizode:
 1. Muška mama
 2. Otmica
 3. Dvostruki obrt
 4. Ljubav na prvi pogled
 5. Senka
 6. Na tajnom zadatku
 7. Osveta
 8. Čija je beba?
 9. Svedok
 10. Opasan kriminalac
 11. Put u Ameriku
 12. Kobna greška
Loading...