Bolji život (1987-1991)

Bolji život je jugoslovenska TV serija snimljena u produkciji Televizije Beograd koja postigla je ogromnu gledanost u bivšoj SFR Jugoslaviji. Serija ima 82 epizode plus novogodišnji specijal i premijerno je emitovana u periodu od 1987. do 1991. godine, a posle je doživela brojne reprize. Zbog velike popularnosti serije napravljen je i film Bolji život.

Scenario za „Bolji život“ napisao je Siniša Pavić. U prvom ciklusu (1987-1988. godina) snimljeno je 47 epizoda. Režiju su potipisala trojica reditelja. Na prvih 25 epizoda sarađivali su Aleksandar Đorđević i Mihailo Vukobratović, a na 22 Vukobratović i Andrija Đukić.

Drugi ciklus počeo je istoimenim celovečernjim filmom snimljenim 1989. godine, koji je, kao i svih 35 epizoda drugog ciklusa (snimanog 1990), režirao Mihailo Vukobratović.

U glavnoj ulozi je petočlana beogradska porodica Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). Oni se sukobljavaju sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, je Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju Popadić tumači Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu igra Boris Komnenić, mlađeg - Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu tumači Lidija Vukićević.


Loading...