tablete za mrsavljenje


Pet (2018)
IMDb
Pet mladih žena su protagonistkinje ove serije sa kriminalističkim zapletom. Splet okolnosti, drugarice iz detinjstva, posle mnogo godina spoji u centru obračuna kriminalnih klanova. Životi koje su živele pre toga i jesu ih i nisu pripremili za ono sto će im se dešavati. Stub serije počiva na pet različitih uglova iz kojih se priča pripoveda. Nina, Natalija, Aleksandra, Katarina i Sonja su problematične junakinje koje nužno nisu osmišljene da bi se dopale publici, one su ono što jesu. Žene sa druge strane zakona, koreni u kriminogenim elitističkim porodicama, elitna prostitucija i poznavanje opakih momaka Beograda.
domaće serije


Kud puklo da puklo (2014-2015)
IMDb


Rendžer nacionalnog parka Damir i doktorica Kałarina koja zbog djedove oporuke dalazi živjeti u Ostrovac, živopisno selo na rubu nacionalnog parka. Katarinin djed Đuro koji je većinu života proživio kao samotnjak, oporukom ostavlja milijun eura svojim unucima, ali uz uvjet da godinu dana provedu u njegovoj derutnoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspiju u tome, novac pripada selu. Selo radi sve kako bi Đurine unuke "istjeralo" i dobilo taj milijun.
domaće serije


Sudnica (2014)
Ocjena: n/aTeško je i naslutiti kakvi se sve slučajevi iz grane obiteljskog prava skrivaju na policama sudskih arhiva: najbizarniji oblici bračnih nevjera, nesmiljene borbe za skrbništvo nad djecom, borba za naslijeđe nekad idiličnih parova, samo su neke od tema koje obrađuje "Sudnica". Očekujte suze radosnice oduševljenih pobjednika i žalosna lica očajnih i shrvanih gubitnika. Sudskim presudama prisustvovat će najveći auditorij, onaj televizijski, a javnost će sama moći odlučiti o pravednosti odluka. Tajanstvene, problematične i diskutabilne odluke sudova prvi će put biti dostupne javnosti da o njima sudi!
gledaj film


Samo ti pričaj (2016)
IMDbTri bračna para u urnebesnoj svakodnevici s brojnim izazovima u novoj humorističnoj seriji 'Samo ti pričaj'. Riječ je o prikazu zgoda i nezgoda iz svakidašnjeg života tri bračna para. Generacijski različiti, svaki od njih susreće se s problemima na svoj način, a osebujnost karaktera likova i svakidašnji izazovi s kojima se susreću okidači su komičnih zapleta serije...
vatre ivanjske


Košarkaši (2005)
IMDb"Košarkaši" je srpska serija napravljena 2005. godine u režiji Dejana Zečevića o malom beogradskom košarkaškom klubu, o životu igrača, trenera tog kluba na terenu i izvan njega, kao i ostalih likova važnih u životu ovih mladih sportista. Uloge: Nebojša Glogovac, Vikor Savić, Borka Tomović, Bata Živojinović, Lazar Strugar....
gledaj film


Odumiranje (2014)
IMDbSerija, kao i film koji je bio u bioskopima krajem prošle godine, prate Janka koji se posle mučnih godina života u Beogradu, vraća u svoje zabito, ljudima opustelo planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Švajcarsku. Njegova usamljena majka Milica koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane. Pomaže joj Strahinja, zanesenjak, ali i čovek prepun snage i volje za životom, koji je posle tragične smrti sina zatvorio seosku kafanu, čija se ćerka od tada propila, a žena, kao po kazni, prestala da govori.
gledaj film


Naši i vaši (2000-2002)
IMDb
Studentica sociologije Iva, Hercegovka, i njezin kolega s fakulteta Neno, Zagrepčanin, objave roditeljima da će se oženiti jer očekuju dijete. I jedni i drugi roditelji protive se svadbi, no kad konačno dođe do prošnje, stvari se razvijaju neočekivanim tijekom.
“Naši i vaši” duhovito je, ali istodobno toplo i dobrodušno zadirkivanje mentalitetnih razlika između Zagrepčana (Prigoraca) i Hercegovaca. U maniri kvalitetnog pučkog humora pratimo vezu dvoje mladih ljudi koji se vole te povezuju ono što je naizgled nepovezivo - svoje vlastite obitelj
domaće serije


Rockovnik (2010) YU Rock - 40 ep.
IMDbRockovnik je beleženica o najvažnijim događajima u periodu od 1958. do 2000. godine. Serija je snimana nekoliko godina, na bitnim lokacijama na kojima je stvarana rok scena: u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Kragujevcu, Puli, Rijeci, Ljubljani, Novom Sadu i Skoplju. Tom prilikom, snimljeni su razgovori sa više od 300 učesnika i svedoka, i prikupljena je kompletna video arhiva tog vremena, a fragmenti video arhive su prvi put prezentovani u serijalu. Ironija je da i pored neverovatnog opusa rock umetnosti u periodu 1958-2000, veoma je redak materijal koji se može naći u digitalnoj formi. Digitalizacija rock & roll baštine je od izuzetnog značaja za mnoge istraživače iz oblasti kulture, istorije, sociologije, psihologije,...
domaće serije


Kazneni prostor (2002-2003)
IMDb
Uplašeni i zabrnuti muškarci s jedne, i ambiciozne, uspešne i lepe žene s druge strane, to je tematska okosnica humorističke serije TV Beograd "Kazneni prostor" Urbani humor u duhu "sitcoma", čini ovu seriju vrlo dinamičnom. Glavni lik, Jova, je bivši relativno uspešni fudbaler švajcarskog tima. Teško zarađeni novac je investirao u nesiguran posao i ostao bez njega. Njegova žena, Ana, je marketinški stručnjak, ambiciozna, obrazovana, lepa i mlađa od muža. Žive sa njenom Babom, ženom bez predrasuda, čija je jedina želja da vidi praunuče...
domaće serije


Kiklop (1983)
IMDbMarinkovićev Kiklop zasigurno je jedan od najsloženijih romana hrvatske književnosti. Riječ je, zapravo, o modernome centonu koji sadržava više podžanrova i mini priča, a za svaku od njih pisac je uspio pronaći odgovarajuće retoričko ruho. S jedne strane to je bespoštedna analiza moralne i inteletualne krize, pravog bankrota humanističkih ideala u osvit inferna Drugoga svjetskog rata, slika poživinčenog vremena u kojemu čovječanstvo gubi moralni kompas. Istodobno, te realne situacije iz konkretne sredine projiciraju ne alegorijsko-simbolički plan, a u njemu dominiraju mitološke slike, parafraze i parodije homerskih situacija.
domaće serije


Diplomci (1971)
IMDb


Serija govori o životu grupe studenata na periferiji Beograda. Jedna od glavnih junaka je Buda, koji ne uspeva da položi poslednji ispit, ali uz pomoć oca Sime Bumbe uspeva da dobije posao. Zatim, Buda i njegovo društvo pokušavaju da se obračunaju s Miletom "Kusurom", a očevi pokušavaju da im pomognu i izvuku ih iz nevolja, ali ni oni nisu ništa bolji od svojih sinova.
gledaj film


Velo misto (1981)
IMDbSerija Velo misto je snimljena po istoimenom romanu književnika Miljenka Smoje, a opisuje život u Splitu od 1910. do 1947. te se ćesto smatra neslužbenom historijom grada, kao i prvih decenija nogometnog kluba Hajduk. Radnja zapoćinje 1910. godine kada je Split pod vlašću Austro-Ugarske, a većina stalnih likova uglavnom mlada i oduševljena novotarijama koje donosi bezbrižni Belle epoque. Međutim, ispod te glazure tinja oštar klasni sukob izmedu siromašnih ribara i težaka, te kapitalista, aristokracije i tuđinske birokracije, a također se mogu vidjeti i napetosti izmedu pro-talijanski raspoloženih autonomaša (tolomaša) i hrvatskih nacionalista koji zagovaraju ujedinjenje s ostatkom Hrvatske.
gledaj film


Putovanje u Vučjak (1986)
IMDb


Po motivima drame “Vučjak” Miroslava Krleže, snimljena je 1986.godine dramska serija od 15 epizoda “Putovanje u Vučjak”. Scenario je napisao Ivo Štivičić, naslovnu ulogu odigrao je Rade Šerbedžija, a režirao je Eduard Galić. Kroz sudbinu novinara i intelektualca Krešimira Horvata pratimo dogadjanja poslednjih meseci 1918.godine u Zagrebu i Zagorju, na kraju Prvog svetskog rata i propasti Austrougarske monarhije.
gledaj film


Villa Maria (2004-2005)
Ocjena: n/a


Ovo je priča o tri obitelji koje su povezane, ali još više razdvojene novcem, ljubavi, strasti i izdajom. Jedan od glavnih likova je Tomo Jurak, bogati 50-godišnjak, vlasnik restorana i hotela kao što je hotel "Grand" u Zagrebu i "Villa Maria" koji se nalazi u Opatiji. Kako bi obitelji pružio savršenu egzistenciju, potpuno je predan poslu, a obitelj mu zamjera da premalo vremena provodi sa njima. Kći Dora ima 20 godina i odlična je studentica medicine. Tomo je obožava i ne prihvaća činjenicu da je već odavno ušla u godine da ima dečka i svoju intimu. Na početku razmažena tatina kćer, razvit će se u zrelu djevojku koja će pokušati sačuvati obitelj na okupu, nakon što se saznaje prava istina o Tomovoj ljubavnici Vesni, ženi Tomova suparnika Maksa Lovreka.godjavanje kroz komični sudar seoskog i gradskog mentaliteta, kao i dečakovo odrastanje i sazrevanje...
domaće serije


Ljubav u zaleđu (2005-2006)
Ocjena: n/a

Dramska serija "Ljubav u zaleđu" obiteljska je priča čija se radnja odvija u prepoznatljivoj zagrebačkoj urbanoj sredini. U središtu priče dva su naraštaja triju obitelji povezanih nogometom. Serija prati živote četvorice mladića iz predgrađa koji su odrasli uz nogomet. Dvojica od njih napravili su profesionalne karijere kao nogometaši, jedan je postao uspješan trener, a posljednji je u menedžerskim vodama. U mladosti, na vrhuncu karijere, jedan od mladića tragično je izgubio život, nakon čega su ostale životni putevi odveli na različite strane.
domaće serije


Zauvijek susjedi (2007)
Ocjena: n/a
Zabavni, dinamični i sadržajem bogati "Zauvijek susjedi" obećavaju iskorak naspram dosad viđenih serija, a format koji slijede na tragu je najboljeg što svjetska produkcija nudi. Radnja ovog urnebesnog sitcoma vrti se oko dva para i njihove djece, ženskaroša "Grofa", budalastog umirovljenika zvanog Koma i tri mlade, vrlo seksipilne djevojke. Svi oni žive u istoj zgradi u kojoj se i događa većina smiješnih i neobičnih situacija u koje likovi upadaju, a radnju pokreću razni emocionalno nabijeni postupci koji u sebi često imaju isti zajednički motiv – želju za osvetom.
domaće serije


Dirigenti i mužikaši (1991)
IMDb


Ambiciozni mladi župnik Kosec poremetio je mirne tokove života u Trnovcu. Počeo je u "farofu" okupljati mlade te ih uči svirati. Osnovali su muzički sastav koji seoski momci nadobudno nazivaju "džez". Njihova svirka izaziva i ljuti političke vođe Trnovca. Neki bi htjeli odmah zabraniti "popovsku mužiku", no partijski vođa Kubura zastupa drukčije metode.
domaće serije


Atomski zdesna (2014)
IMDb
Ovo nije samo film podeljen na tri epizode već ima dosta drugačijih stvari, novih scena i jedna zaista velika promena. Film se završava na drugačiji način u odnosu na seriju, gde kraj nije toliko sumoran. No, jasno, nije ni hepi end, jer ova priča o stvarnosti u kojoj živimo teško može da ima srećan kraj. Za seriju sam izabrao jedan drugi, kojim će se i nova verzija filma, kada bude prikazan na TV-u, završavati. Može se reći da je baš ovo definitivna verzija filma „Atomski zdesna“, koja će ostati za buduća vremena - najavljuje režiser Srđan Dragojević.


Nedjeljom ujutro, subotom navečer (2012 )
IMDb

Kao što sam naslov nagovještava, serija donosi priču o skupini mladića i djevojaka čiji subotnji provodi završavaju nevjerojatnim avanturama. Svaka od priča počinje u nedjeljno jutro, u kojem zateknemo naše junake u neobičnim situacijama, da bi se nakon toga vratili u subotnje kasno poslijepodne, večer i noć te otkrili koji je slijed događaja doveo do takve nedjeljne posljedice. Na samom kraju svake epizode vraćamo se u nedjeljno jutro da bismo vidjeli rasplet priče.
gledaj film


Babino unuče (1976)
IMDb


Posle velikog uspeha “Nevena” Timoti Džon Bajford 1976.godine režira još jednu seriju za decu. Bilo je to “Babino unuče”, topla priča Ljubiše Kozomare o dečaku Joci koga odgaja baka. Ako ste voleli Radmilu Savićević kao majka Vuku u “Pozorištu u kući”, volećete je i u ovoj ulozi bake koja odlučuje da proda svu imovinu na selu i dodje sa unukom u Beograd, zbog njegovog školovanja i bolje budućnosti. Kroz 13 polučasovnih epizoda pratimo njihove dogodovštine po dolasku u veliki grad, prilagodjavanje kroz komični sudar seoskog i gradskog mentaliteta, kao i dečakovo odrastanje i sazrevanje. Pored Radmile, igra ekipa vrhunskih glumaca: Petar Kralj, Milan Srdoč, Stole Arandjelović, Olivera Marković i Rahela Ferari.
domaće serije


Poslednji čin (1981) - Hvatanje Draze Mihailovica
IMDb
“Poslednji čin” je četvorodelna dramska serija iz 1981.godine, o hapšenju četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića i Nikole Kalabića. Scenario je napisao Siniša Pavić, po knjizi Milovana Pejanovića “Velika igra sa Dražom Mihailovićem”. To je zvanična verzija dogadjaja, gde Kalabić izdaje Dražu, a seriju je režirao Sava Mrmak. Dražu igra Milan Puzić, Kalabića Zoran Rankić a Krcuna Milan Bogunović. Učestvuju i Dragan Nikolić, Danilo Lazović, Marko Nikolić, Tanasije Uzunović, Bora Todorović, Miloš Žutić, Mima Karadžić, Petar Božović…
domaće serije