Loading...

Došo dedo iz Njemačke (2013)
Ocjena: n/a

Porodica šesnaestogodišnje Jasne u problemima je od kako se otac teško razboleo. Ne Beograd 2041. godine je napušten i izrušen grad prepun smeća. U njemu živi nekoliko staraca: bivši novinar sa kćerkom, bivši političar sa ženom i bivši policajac koji čuva internat sa osam djevojaka. Starci odgajaju djevojke u duhu tradicije nekadašnjih jugoslovenskih naroda, što je rizičan posao jer južnom Europom hara banda koja zabranjuje svako prisjećanje na prošlost. Priča u stvari počinje u trenutku kad bivši novinar pokreće akciju za oživljavanje Beograda, želeći da na taj način proslave stogodišnjicu revolucije...
gledaj film

Lijepe žene prolaze kroz grad (1986)
IMDb

Porodica šesnaestogodišnje Jasne u problemima je od kako se otac teško razboleo. Ne Beograd 2041. godine je napušten i izrušen grad prepun smeća. U njemu živi nekoliko staraca: bivši novinar sa kćerkom, bivši političar sa ženom i bivši policajac koji čuva internat sa osam djevojaka. Starci odgajaju djevojke u duhu tradicije nekadašnjih jugoslovenskih naroda, što je rizičan posao jer južnom Europom hara banda koja zabranjuje svako prisjećanje na prošlost. Priča u stvari počinje u trenutku kad bivši novinar pokreće akciju za oživljavanje Beograda, želeći da na taj način proslave stogodišnjicu revolucije...
gledaj film

Klip (2012)
IMDbPorodica šesnaestogodišnje Jasne u problemima je od kako se otac teško razboleo. Ne želeći da deli probleme svoje porodice Jasna sve češće izlazi na žurke na kojima se opušta uz alkohol i drogu. Na jednoj od takvih žurki smuvala se sa Đoletom koji joj se od ranije sviđao. Između njih se razvija intenzivna seksualna veza, a Jasna će učiniti sve da ostane uz Đoleta.
gledaj film

100 minuta slave (2004)
IMDb
Gluhonijema hrvatska slikarica Slave Raškaj koja je krenula učiti slikarstvo u Zagreb na nagovor skrbnika i tamo upozna svog učitelja, slikara Belu Čikoša. O Slavinom životu postoji malo vjerodostojnih izvora, više su prisutni različiti navigacijski pristupi povjesničara i društva tog doba kojem Slava u svakom slučaju nije pripadala. Na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće biti žena, umjetnik i pri tome gluhonijema bili su smrtni grijesi, no Slava je uspjela svojom animalnom energijom izboriti mjesto u prijetvornim umjetničkim krugovima. No, kako to obično biva, ono što ju je najvjerojatnije uništilo jest nemoguća nesretna ljubav s njezinim mentorom Belom Čikošem.
gledaj film

Lea i Darija (2011)
IMDb

Lea i Darija je hrvatski biografski dramski film iz 2011. godine o životu mlade zagrebačke glumice Lee Deutsch i njezinom prijateljstvu s Darijom Gasteiger. Lea, iznimno popularna i talentirana glumica i plesačica, prozvana je hrvatskom Shirley Temple, a njezina najbolja prijateljica postaje Darija, također talentirana glumica u usponu. Lea je Židovka, a Darija je njemačkog podrijetla. Njihovo sretno djetinjstvo i nerazdvojno prijateljstvo prekinuto je s početkom progona Židova u Zagrebu, a zauvijek ih je razdvojio posljednji transportu Židova za Auschwitz 1943. godine.
gledaj film


Poslednji krug u Monci (1989)
IMDbPriča o autsajderu koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog pljačke. Večiti pobunjenik, nezadovoljan sistemom i ljudima koji ga okružuju, želi da uspostavi put sopstvene pravde. Kao član beogradske mafije, posle još jedne neuspešne pljačke, zbog izdaje, ponovo je u zatvoru. Uspevši da pobegne, prinuđen je da napusti zemlju i jedine dve osobe koje ga vole, devojku i majku. Odlazi u Italiju i nakon uspešne osvete postaje šef jugoslovenskih mafijaša u celoj Italiji. Najzad je našao svoj put pravde, slave i bogatstva, ali ne i ljubavi. To je jedino što ga čeka u Beogradu. Upravo je završio veliki posao sa drugom za trke u Monci. Međutim, on neće moći da vidi poslednji krug u Monci...
Gledaj film

Sutra ujutru (2006)
IMDb

"Sutra ujutro" je ljubavna drama koja govori o dubokoj strasti, senzualnosti, nežnosti, ljubomori, posesivnosti, ljubavnoj izdaji - sukobu iracionalnog i racionalnog. Posle 12 godina provedenih u inostranstvu, glavni junak vraća se u rodni grad, gde se ponovo susreće sa starom ljubavi, prijateljima i roditeljima. Oni provode četiri dana zajedno i posle toga ništa više neće biti isto u njihovim životima. Svi imaju potrebu da vrate vreme, zaustave trenutak radosti i zajedništva, vreme velikih očekivanja, momenat koji se desi i više nikad se ne vrati. Priča govori o ponovnom pronalaženju sebe.
gledaj film


Kordon (2002)
IMDbKordon je srpski film napravljen 2002. godine u režiji Gorana Markovića. Glavne uloge tumače Marko Nikolić, Nikola Đuričko i Dragan Petrović.
Tokom 1997, u vreme najrepresivnijeg perioda Miloševićevog režima, četvoromesečni protesti potresaju zemlju. Šestorica policajaca na dužnosti, izmoreni su neprekidnom akcijom i potpuno „obezglavljeni“ zbivanjima. Svakodnevno se suočavajući s demonstrantima doživljavaju najkritičnije veče. Te noći, kada su protesti dostigli tačku ključanja, policajcima pada šaka snimatelj Aca, koji ostaje bez oka. Policijski starješina
gubi položaj...
gledaj film

Ovo malo duše (1984)
IMDb
Prica o sazrevanju decaka u zabacenom selu posleratne Bosne. Obicni dogadjaji, i smesni i tuzni, prepuni su nostalgije za necim toliko bliskim, a toliko nedostiznim. Sve se odvija u okviru porodice udovca sa puno dece koja dobijaju mladu macehu i tesko se mire sa novom situ acijom.
gledaj film

Zduhač znači avantura (2011)
IMDb

Mladić Nenad i njegov rođak iz Beograda, Uroš, sa djevojkama Marijom i Sindi, koje su Uroševe prijateljice iz razreda sreću se sasvim slučajno na putu prema Banjaluci. Njih dvije da bi snimile reklamni spot za Osiguravajuću kuću, a njih dvojica da bi stigli na Demofest festival. Paralelno s njima, još jedna ekipa predvođena Maksom kreće na Demofest. Ekipu čine dva mladića, fanovi Demofesta i jedan bend koji na putu do Banjaluke svira po različitim kavanama. Svi skupa prolaze kroz razne zgode i nezgode, a Zduhač je mitsko biće koje će povezati njihove sudbine...
gledaj film

Beli, beli svet (2010)
IMDb


Radnja ove moderne tragedije događa se u rudarskom gradu Boru - nekadašnjem simbolu industrijskog prosperiteta, a sadašnjem simbolu postindustrijske krize koja pogađa čitav svijet. U takvom ambijentu događa se fatalna ljubav između mračnog i nemilosrdnog starijeg muškarca i izgubljene mlade djevojke - balkanski tango. Riječ je o igri ljubavi i smrti, igri strasti, ili igri opčinjavanja i potčinjavanja, koju igraju ljudi s periferije koje je napustilo i društvo i vlastita sudbina. Jedino što je u njima neuništivo jesu strast i žudnja za životom.
gledaj film

Motel Nana (2010)
IMDb
Ivan je nastavnik istorije, neoženjen, zaljubljen u Spartu, bez mnogo prijatelja. U razredu, u kojem se nimalo ne poštuju običaji Sparte, Ivan biva izazvan, i sticajem okolnosti ošamari učenika, te zbog toga biva suspendovan i uz pomoć direktora premešten kao ispomoć iz Srbije u razrušeno planinsko selo u Bosni, Republici Srpskoj. Na putu, u autobusu, upoznaje Jasminu, ženu sumnjive prošlosti, koja se, na poziv prijatelja Hazima, vlasnika motela, vraća iz Nemačke. Hoće li boravak u Bosni, u školi u kojoj ima svega 8 đaka različitog uzrasta, u seoskoj sredini koju ne poznaje, i koja je potpuno drugačija od gradske, pomoći Ivanu da donekle razume život?!
gledaj film


Aloha - praznik kurvi (1988)
IMDb

Bračni par iz Njemacke – sredovječni Manfred i njegova mnogo mlađa supruga Meira, porijeklom Zagrepčanka, ljetuju na Hvaru. Odsjeli su u kući gospođe Marije, između čijeg sina i Meire vrlo brzo dolazi do erotskih iskri. Nakon nekog vremena između mladića, Meire i Manfreda stvara se izrazita tenzija, pri čemu nitko ne zna Meirinu tajnu i pravi razlog njenog dolaska na Hvar… Osnovna situacija ljubavnog trokuta u kojem mladić unosi razdor u brak starijeg muškarca i mlade žene srodna je onoj iz "Noža u vodi" Romana Polanskog.
gledaj film


Cijena života (1994)
IMDb

Krajem 1991. iz srpskog logora u Vojvodini bježi vukovarski zatocenik Ivan. Sakrije se na imanju imucnog srpskog gazde Stevana, koji ga pronade i ponudi mu dvije mogucnosti: da ga preda vlasti, ili da Ivan prihvati bespogovorno raditi za nj. Ivan prihvati potonje te boraveci na imanju postupno upoznaje poremecenu Stevanovu obitelj. Upozna i Stevanovu snahu Anicu, lijepu Hrvaticu udanu za krvolocnog Stevanova sina Dušana, koji ratuje po Hrvatskoj. Izmedu dvoje Hrvata razvija se tajna ljubavna veza..
gledaj film


Na putu za Katangu (1987)
IMDb

Sin udarnika, rudara, posle mnogo godina provedenih u Francuskoj vraća se u grad svog detinjstva. U vozu sretne pevačicu i mladića iz Bosne koji idu na rad u njegovo mesto. Opsednut snovima o lagodnom životu, uz pomoć druga iz detinjstva, želi da proda očevu kuću i da sa tim novcem otputuje u afrički rudnik dijamanata, u Katangu. Ponovni susret sa rodnim gradom oživljava u njemu traume iz detinjstva. Košmar stare i nove ljubavi, događaji u rudniku i oko njega, načinju njegovu opsesiju o putu za Katangu.
Gledaj film


Kraljica noći (2001)
IMDb
Osijek 1968. Sedamnaestogodišnji Tomo najveća je osječka nada za juniorski veslački kup Jugoslavije. Tomu, kao i sve njegove druge vršnjake, više zanima druženje s djevojkama, nego sport. Najviše mašta o lijepoj prostitutki dobrog srca, Betiki te o svojoj vršnjakinji Jasni. Ima genitalni hendikep, koji čak i liječnicima drži u tajnosti, dok zbog njega ne može realizirati seksualne želje. Na kraju ipak završi u bolnici, gdje ga lokalni čelnici pokušavaju nagovoriti da pošto poto sudjeluje u Kupu. Pritisci sa svih strana mu postaju sve neizdrživiji, a kulminiraju kad mu kao političkog sumnjivca pritvore oca.
gledaj film


Vanbračna putovanja (1988)
IMDbPriča o mladom i ambicioznom asistentu Tugomiru Principu koji opterećen problemima i zaljubljen u Anabelu odlazi u vojsku. Tamo upoznaje novu ljubav, ali ipak odlučuje nagradni vikend provesti sa Anabelom. Ne nalazi je u rodnom gradu i tu veza puca, a on, u želji da se što prije vrati u vojarnu, doživi prometnu nesreću.
gledaj film


Bračna putovanja (1991)
IMDb„Bračna putovanja“ je nastavak je filma Vanbračna putovanja iz 1988. godine. Režirao ga je Ratko Orozović, koji je učestvovao i u pisanju scenarija sa Jovanom Markovićem . Muziku za film uradio je Dino Merlin. Snimanje je rađeno u Sarajevu i na planini Igman.
gledaj film
Loading...