Loading...

Beograd 011 / Opstanak u gradu (2003)
IMDbSnažna i emotivna priča o mladima koji pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem. Beograd 011 prati priču troje mladih Beograđana koji, uzdajući se u svoje prijateljstvo, pokušavaju nadomjestiti nedostatak nade i bilo kakve perspektive u stvarnom svijetu. U gradu gdje vlada pragmatizam, oni konačno odluče potražiti mjesto gdje se mogu ostvariti njihovi snovi i nadanja.
gledaj film


Oprosti za Kung fu (2004)
IMDb
Nakon završetka domovinskog rata, tijekom kojeg je kao azilant boravila u zapadnoj Europi, mlada djevojka mora se vratiti u domovinu. Trudna, odlazi natrag u svoju konzervativnu obitelj u zabačenom predjelu Dalmatinske Zagore. Roditelji joj pokušavaju naći muža kako bi izbjegli sramotnu situciju da im neudana kćer rodi unuka...
Režija i scenarij: Ognjen Sviličić
Uloge: Daria Lorenci, Filip Radoš, Vera Zima, Luka Petrusić, Vedran Mlikota, Ivica Basić, Yong Long Dai
gledaj film

Ubistvo s predumišljajem (1995)
IMDb
Životna priča bake i unuke odvija se za vrijeme dva rata u Beogradu s razmakom od pola stoljeća. Foto-reporterka Bulika angažirana je za vrijeme studentskih demonstracija 1992. u Beogradu. Tamo upoznaje Bogdana, ranjenog srpskog vojnika iz Moslavine, trenutno na oporavku u Beogradu. Nakon završetka oporavka Bogdan pronalazi smještaj u Bulikinom stanu. Početak je to suživota cinične Beograđanke i radikalnog, patrijahalnog borca za Srpstvo. Usporedno s Bulikinom pričom pratimo onu o njezinoj baki Jeleni, koja u netom oslobođenom Beogradu 1944./45. pokušava spasiti život uhićenom očuhu, industrijalcu Stavri. Kako bi u tome uspjela zavađa majora UDB-e Krsmana.
gledaj film


Lepa Sela Lepo Gore (1996)
IMDb
Radnja filma počinje u jednoj beogradskoj vojnoj bolnici gdje su smješteni ranjenici rata u Bosni. U bolnici se filmski junaci sjećaju mladosti i rata. Priča se vrti oko dvojice dječaka, Halila - Bošnjaka, i Milana - Srbina, koji su odrasli zajedno u selu blizu napuštenog tunela. Kao djeca se nisu usudili ući u tunel, jer su vjerovali da tamo boravi "drekavac". Dvanaest godina kasnije, tijekom rata u Bosni, Milan, zarobljen u tunelu sa svojim saborci, i Halil nalaze se na suprotnim stranama, sudbinski srljajući u sukob. Među iscrpelim srpskim borcima našla se i jedna zalutala američka novinarka..
gledaj film


Družba Pere Kvržice (1970)
IMDb

Pero Kvržica je bistar i snalažljiv seoski dječak koji s nekoliko prijatelja odluči krenuti u pustolovinu. Na kraju sela postoji stara vodenica koja je napuštena zbog nesloge seljaka, što koristi vlasnik parnog mlina. Pero i njegova družba odluče kako će vodenicu potajno preurediti u vlastito izletište. No kada vlasnik parnog mlina shvati što se događa, ne bi li spriječio da stara zadružna vodenica opet proradi, potplati neke seljane da sabotiraju napore Perine družbe.
gledaj film


Mi nismo anđeli 1 (1992)
IMDbDvadesetogodišnji student književnosti Nikola ima dva problema: redovnu jutarnju amneziju praćenu mamurlukom i buđenje u krevetima nepoznatih djevojaka. Nevolja počinje kada se u njegov život umiješaju trudnoća i ljubav. Naime, maturantica Marina, jedna od mnogih Nikolinih "jednokratnih" avantura, zatrudni i pri tom se još i zaljubi u njega. Nažalost, Nikola se ne sjeća baš najbolje svih okolnosti. Marinina najbolja drugarica odluči da stvar uzme u svoje ruke. Pošto Marina odbija prekinuti trudnoću, ona planira niz suludih strategija po ugledu na svoje omiljene romane sa sretnim završetkom, kako bi se "surovi ljubavnik Nikola zaljubio u Marinu ...
gledaj film


Mi nismo anđeli 2 (2005)
IMDb

Priča je snimljena po romanu 'After' Melvina Julesa Bukieta, a sva je naša pažnja usmjerena na sad već ocvalog srednjovječnog playboya Nikolu koji još uvijek ne može odrasti ni shvatiti što znači riječ odgovoran. U svojoj 'švalerštini' (kako to lijepo kažu našu susjedi) on ipak čini jednu iznimku – u razmaku od kreveta do kreveta, od jointa do jointa i nove partije paintballa samo mu je jedna stvar na pameti – sreća njegove malodobne kćeri Sofije.
gledaj film


Mi nismo anđeli 3 - Rock 'n' Roll uzvraća udarac (2006)

IMDb
Borko Pavić Dorijan je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća prodao dušu Đavolu kako bi u socijalističkoj Jugoslaviji postao rok zvjezda i stekao bogatstvo i slavu. Ali, u današnjoj Srbiji, uspjeh i slava više ne žive u rock ‘n’ rollu. To najbolje zna Marko, vođa garažnog benda TV Moroni, nekadašnji Dorijanov obožavatelj koji ga se odrekao kada je njegov idol skrenuo u turbo folk.
gledaj film


Čitulja za Eskobara (2008)
IMDb
Gandi, kriminalac od malena upoznaje Lelu, zagonetnu djevojku u koju se zaljubljuje. Istog dana kada Gandi ubija kriminalca koga zovu srpski Eskobar, dva neradnika, Dejan i Baki, daju čitulju pravom Eskobaru. Policija započinje istragu i dolazi do nevjerojatnih zabuna gdje je jedino sigurno da će gledaocima udariti suze na oči od smijeha.
Uloge: Vojin Četković, Tamara Garbajs, Zijah Sokolovic, Seka Sabljić, Boris Komnenić, Nenad Jezdić..
gledaj film


Grbavica (2006)
IMDb

Esma živi sa svojom 12-godišnjom kćerkom Sarom na Grbavici, sarajevskom naselju. Majka kćeri taji istinu o njezinom ocu, istinu da je ona plod ratnog silovanja. Sara živi u uvjerenju da je kći stradalog ratnog heroja. Esma je primorana zaposliti se kao konobarica kako bi kćeri osigurala novac za školski izlet. Škola omogućava besplatno putovanje učenicima ratnih heroja. Kako Esma nije u mogućnosti doći do takve potvrde za Saru, Sara odlučuje sama doći do istine o svojem ocu.
gledaj film


Belvedere (2010)
IMDb

Film se bazira na životu žena Srebrenice koje i 15 godina poslije rata obilaze masovne grobnice tražeći posmrtne ostatke svojih najmilijih. Intimna priča o onima koji su preživjeli genocid u Srebrenici, a sada se suočavaju sa realnošću punom kontrasta. Realnost njihove neumorne portage za istinom sudara se sa trivijalnošću svakodnevice tranzicijskog društva. Kada se ova dva svijeta sudare u potpuno disfunkcionalnom društvu, počinje odbrojavanje...
gledaj film


Maršal (1999)
IMDbRadnja je smještena na mali usamljeni dalmatinski otok, gdje grupa staraca, svi bivši članovi SUBNOR-a, prisustvujući sprovodu svojega kolege, ugledaju nešto što ih je sve prestravilo i zateklo s izrazima iznenađenja i užasa na licu. Starci nakon sprovoda ni s kim iz mjesta ne komuniciraju. Glasine govore da se na otoku pojavio vampir. Stipan, mladi policajac na službi u Splitu, dobiva zadatak istražiti o čemu se radi i umiriti otočane. Glasine u mjestu također govore da se čudne pojave zbivaju oko stare hrvatske gradine iz srednjeg vijeka, gdje je klinika za duševne bolesnike i da je tamo viđen duh Josipa Broza Tita.
gledaj film


Zapamtite Vukovar (2008)
IMDb
Ratna drama u režiji Fadila Hadžića o stradanjima stanovnika Vukovara u jeku Domovinskog rata i njihovom svjedoku novinaru Siniši Glavaševiću.Tijekom okupacije Vukovara u studenom 1991. Jugoslavenska narodna armija uhićuje brojne Hrvate pripremajući se za pokolj branitelja grada na Ovčari. Njezinim je zapovjednicima osobito stalo pronaći i uhititi novinara Hrvatskog radija Sinišu Glavaševića koji je mjesecima izvješćivao hrvatsku i svjetsku javnost o stradanjima civila u opkoljenom i razrušenom gradu.
gledaj film


Dva igraća s klupe (2005)
IMDbDvojica igrača dream teama zovu se Ante i Duško. Osim što su Hrvat i Srbin koji su ratovali na suprotnim stranama, obojica su se bavili odbojkom. Danas žive obične živote, jedan negdje u kamenjaru, drugi u Banja Luci, sa malim izgledima da se ikad sretnu.
Međunarodni tribunal u Haagu podigao je optužnicu protiv pukovnika Skoke, koji je nekima heroj, drugima zločinac. Dvojica krunskih svjedoka njegove obrane, Mato i Joso, netragom su nestali, pa Skokin obavještajni sponzor Antiša pronalazi dvojicu najsličnijih koji bi pred haškim istražiteljima trebali odigrati Matu i Josu i po mogućnosti srušiti optužnicu. Naravno, ta dva dvojnika upravo su naši junaci Ante i Duško.
gledaj film


Sedam i po (2006)
IMDb

Sedam i po je film o sedam smrtnih grijeha. Iako za pozadinu ima religiozne elemente,Ovo je crna komedija koja nema veze sa religijom. Kako sam režiser istice, ovi grijesi nisu smrtni zato što vode ljude u smrt, već zato što u svakodnevnom životu od njih "boluju" obićni, smrtni ljudi. Film je podijeljen na sedam malih prića iz jednog beogradskog kraja, i svaka prića je nazvana po jednom grijehu, a to su: Srebroljublje, Očajanje u lijenosti, Gnijev, Razvrat, Gordost, Neumjerenost u jelu i piću i Zavist.
gledaj film

Pad Italije (1981)
IMDbNa dalmatinskom otoku part. komandant Davorin likvidira, po partijskom shvaćanju nemoralna, prijatelja i suborca Niku i njegovu ljubavnicu, tal. suradnicu Krasnu. Potom se vjenča s lijepom Veronikom, kćeri lokalnog bogataša. Zahvaljujući Davorinovu nemaru, na otok se nakon tal. kapitulacije iskrcaju nacisti, ustaše i četnici. Pad Italije središnji je dio neformalne trilogije L. Zafranovića o ratu i revoluciji (čine je još → Okupacija u 26 slika i Večernja zvona, 1986). Tema je filma odnos revolucije i erosa, a uz stalnu nazočnost smrti (thanatosa), te uz niz stereotipnih (»revolucija koja jede vlastitu djecu«) i često ideologiziranih motiva, čak i evidentan govor mržnje spram Katoličke crkve. Karakteristično za Zafranovića, film se odlikuje spojem stilske rafiniranosti i groteske, erotike i nasilja
gledaj film

Mrtav čovek ne štuca (2010)
IMDbDiplomski film Miloša Ajdinovića, kratka komedija „Mrtav čovek ne štuca", biće prikazan u Kulturnom centru Pančeva. Reditelj ostvarenja nada se da će ovaj film prerasti u humorističku seriju. Ajdinović je rekao da je njegov 35-minutni film „sumanuta komedija o ženi koja štuca i tuži državu da je odgovorna za to", rađena po scenariju Pančevca Vuleta Žurića, pisca zbirki priča „Umri muški", „Dvije godine hladnoće" i „U krevetu sa Madonom".
gledaj film

Divlje seme(senke) (1967)
IMDb

Odbjegli kriminalac vraća se u svoje selo nadajući se kako će naći ljubav svog života. Na svom putu ne može zatomiti svoju pravu prirodu pa ubija svakog tko mu se nađe na putu. U selu nalazi svoju ženu, ali baš ona će biti ta koja ga na kraju izdaje.
gledaj film

Živa istina (1972)
IMDb

Glumica Božidarka neuspješno traži posao, a u čekanju glumačke šanse sjeća se svog teškog djetinjstva ratnog siročeta, odlazi na zabave s prijateljima... Naposljetku dolazi i na razgovor kod voditelja Teatra &td Vjerana Zuppe...
gledaj film
Loading...