tablete za mrsavljenje


Kad ljubav zakasni (2014)
IMDb


Ženidba uspešnog mladog advokata , najpoželjnijeg neženje malog grada, sa nepoznatom Beograđankom izaziva veliko interesovanje i žive komentare. Međutim, niko i ne sluti da se iza prividne slike idilične ljubavi i bračne sreće krije velika drama mladog para. Miloš Biković i Brankica Sebastijanović u uzbudljivoj romantičnoj priči o potrazi za pravom ljubavi i onda kada se čini da je to nemoguće.
gledaj film


Izgledaš do jaja kad sam odvaljen (2013)
IMDbMladić Sale odlazi na proslavu osamnaestog rođendana svog brata. Na povratku sa slavljeničke žurke, malo pod dejstvom alkohola a malo pod utiskom da je na „krovu sveta", ulazi u konflikt sa lokalnim momcima. Ta noć promeniće njegov život zauvek. Film govori o odrastanju, besu i porodici, kako ističe autor.
gledaj film


Ljudožder vegetarijanac (2012)
IMDbMedicinski horor o korumpiranim ginekolozima i istinitim događajima iz hrvatskih bolnica koji će šokirati javnost. Prema istinitim pričama, film nas vodi u kliniku za ginekologiju i sterilitet. Tamo gdje svaka žena očekuje najbolju njegu i skrb, baš tamo događaju se nedopustivi propusti, prevare i najnemoralnije radnje. Danko Babić je ginekolog. Beskrajno je ambiciozan,korumpiran,nemoralan i povezan s najgorim zagrebačkim podzemljem. U poslu je površan i brzoplet te čini čitav niz fatalnih grešaka koje završavaju smrću trudnice, kirurškim vađenjem zdravih organa i slično. Od totalne blamaže i zatvora spašavaju ga podmitljivi patolozi i prijatelj, policajac Ilija, okorjeli diler droge.
gledaj film


Vizantijsko plavo (1993)
IMDbPriča o ljubavi dvoje mladih koji pripadaju različitim sredinama. Ona je lepa, uspešna i neobična devojka od dvadesetak godina, dobrog materijalnog stanja, a on je sasvim različitog porekla, pošten, siromašan. Ona voli igru, rizik, duhovita je, brza u odlukama, pomalo cinična u odnosu sa muškarcima. Studira matematiku i vešto barata svojim kompjuterom u koji beleži svoju intimu. Taj "emotivni odnos" sa mašinom pokazuje da je ona u stvari usamljena. Mladiću ništa nije dato po sebi i on to prihvata. Stvari mu neprekidno izmiču iako nije bez talenta, inteligencije i prikrivene energije. Potraga za rešenjem tajnog četvrtog elementa "egipatski plave boje", predstavlja njegovu opsesiju...
gledaj film


Zajedno (2011)
IMDbUroš je cenjeni, nagrađivani beogradski književnik, nekadašnji profesor, koji sa ženom i sinom živi u kući na Neimaru. Već neko vreme je u kreativnoj krizi, dok je njegova žena nezadovoljna i zaglavljena u vanbračnoj vezi. Njihova veza se bliži neumitnom kraju i puca kada jedne noći, Uroš njenom nesmotrenošću nađe dokaz preljube.
gledaj film


Glembajevi (1988)
IMDb
Jedanaest godina nakon majčina samoubojstva slikar Leone Glembay vraća se iz inozemstva u obiteljsku kuću u Zagrebu, gdje ga salijeću uspomene iz prošlosti, ponajviše na voljenu majku, na sestru koja je također počinila samoubojstvo, na barunicu Castelli - drugu ženu njegova oca, uglednog bankara Ignjata Glembaya. Jedina osoba koju Leone doista poštuje među članovima svoje porodice jest Beatrice, udovica njegova brata Ivana, sad časna sestra imenom Angelika. Suočen sa svenazočnim licemjerjem i znajući kriminalni način na koji su se Glembayi obogatili, Leone dolazi u sukob s ocem i barunicom...
Gledaj film


Čudo neviđeno (1984)
IMDb
Ova tragikomedija se događa u maloj ribarskoj naseobini, na obali jezera, gdje se oduvijek živjelo na sličan način: žene love ribu, rade i druge teške poslove, dok njihovi muževi sjede u kafiću, udvaraju se konobarici, piju, mudruju i sanjaju novi i bolji život. Nasuprot njima, Šćepan, prvi čovjek u kraju, želi da od tog mjesta stvori raj na zemlji i ljudima pokaže nešto što nikad nisu vidjeli! Sa strašću zanesenjaka započinje neviđeni poduhvat: prokopati tunel kroz brdo, sve do mora, isušiti jezero i napraviti plodnu zemlju koja će davati tri žetve godišnje. Njegov pokušaj da promijeni svijet i učini ga boljim završava se tragikomično...
gledaj film


Laf u srcu (1981)
IMDb

U bolnici, na vježbi, Vladimir, student medicine, dolazi u sukob sa profesorom, potom gubi ilegalni krevet u studentskom domu i razočarava djevojku koja ga voli. Vladimir se zaposli u obitelji Save Mitrovića kao kućna pomoćnica. Sa pregačom, usisivačem i knjigom treba izdržati do zadnjeg ispita. Ali, Vladimir će zajedno sa Buletom saznati kako njihova mladost i spontanost remete sve što dotaknu. Ruši se obiteljska sreća kao kuća od karata, sređenost se pretvara u kaos, život postaje komedija puna dugova i bez ijednog cilja.
gledaj film

Savršeni krug (1997)
IMDbNakon što mu žena i dijete odu iz ratnog Sarajeva, pjesnik Hamza u svom stanu pronalazi dvojicu dječaka koji su ušli u njegov stan kako bi se skolonili od granata. Jedan od njih je nijem i zove se Kerim, a drugi, mlađi, je Adis. Dječaci su ostali bez roditelje, te u nemogućnosti da pronađe njihovu rodbinu, Hamza ih zadržava kod sebe. A pošto vidi mnoga stradanja odlučuje ih izvesti iz opkoljenog Sarajeva.
gledaj film


Brod plovi za Šangaj (TV 1991)
IMDb


U središtu radnje je tek vjenčani mladi par koji ne dijeli bračnu postelju. Teško je i zamisliti kakve sve prepreke, iskušenja i muke proživljavaju supružnici prinuđeni da pred svijetom prikazuju idiličan i uzoran bračni život, dok se ispod malograđanske sreće zapravo kriju netrpeljivost i suzbijene strasti jedne razmažene Beograđanke i ambicioznog advokata iz provincije.
Gledaj film


Naivko (1975)
IMDb


Izgradnja Đerdapske brane dovodi do preokreta u životu čobanina Buzge koji služi seljacima za podsmeh: jedan slikar upućuje ga u veštinu slikanja i on se, spoznavši neslućene mogućnosti da se izrazi, pomamno baca na slikanje. Vera njegovih seljaka da su u svemu bolji od njega, izaziva pravu maniju slikanja u selu. Uverivši se, međutim, da su jedino Buzgine slike na ceni, seljaci, iskoristivši njegovu dobrodušnost, pokradu mu slike.
gledaj film


Sjećaš li se Dolly Bell (1981)
IMDb


Radnja filma odvija se tokom jednog leta, šezdesetih godina dvadesetog veka, u Sarajevu. Glavni lik, dečak Dino, spoznaje svet i odrasta uz filmove koje gleda u lokalnom bioskopu i muziku koju sluša u omladinskom centru (između ostalih i 24 Mila Baci Adrijana Ćelentana), i doživljava svoju prvu ljubav zaljubljujući se u prostitutku Doli Bel koju, po zahtevu njenog makroa, treba da sakrije.
Gledaj film


Držanje za vazduh (1985)
IMDbPriča o ratnom siročetu koje se seća prvih poratnih dana, svoga boravka u domu za ratnu siročad, svojih vaspitača, drugova, a najviše svoga "jedinog brata". To je u isto vreme priča o ljubavi i nesporazumima, o dečačkim snovima kroz koje se sagledava sva lepota i čistota dečjih duša, kao i prvi posleratni dani poleta i izgaranja.
gledaj film


Tko pjeva zlo ne misli (1970)
IMDbDevetogodišnji Perica piše dnevnik nadajući se da će ga za tisuću godina pronaći znanstvenici i da će postati znamenito povijesno svjedočanstvo. U njemu on potanko opisuje događaje koji su se dogodili u tjedan dana tijekom ljetnih praznika: prilikom izleta u Samobor s mamom, tatom i tetom Minom upoznali su se sa zanimljivim, elegantnim čovjekom, g. Fulirom koji ih je fotografirao. Već sljedećega dana on ih je posjetio poklonivši im fotografije, sprijateljivši se s tatom. Od tada on će stalno k njima navraćati, a tata će početi kovati lukavi plan: vidjevši u novome znancu dobru partiju za supruginu neudanu sestru, odlučit će ih spojiti....
gledaj film


Fleke (2011)
IMDb


LANA (17) je zgodna djevojka iz prosječne zagrebačke obitelji. Sprema se provesti noć sa svojim novim dečkom IGOROM (24) koji je svirač u rock-bandu. Na putu do koncerta Igor i Lana odluče voditi ljubav u taksiju Igorovog prijatelja. Lani je to prvo seksualno iskustvo. Stvari krenu po zlu kad se usred njihove intime preko taksi radija začuju zvukovi iz drugog taksija negdje u gradu. Očito je da se radi o pljački i pokušaju ubojstva. Lana želi prekinuti njihovu seksualnu igru, ali Igor odluči nastaviti te Lanu prisili na nastavak odnosa. Lana bježi od Igora. U noćnom klubu susreće IRENU (17), prgavu i problematičnu djevojku koja noć provodi u potrazi za drogom. Niz okolnosti, koje počinju policijskom racijom u lokalu, spaja Lanu i Irenu u lutanju kroz grad....
gledaj film


Ciganska magija (1997)
IMDb
Ciganska obitelj čini posljednji, očajnički napor kako bi pronašla izlaz iz Balkanskog apsurda i nevolja. U njihovoj priči se ogleda univerzalna priča o odbačenima i neprilagođenima, zaboravljenim uličnim herojima koji se pojavljuju u javnosti samo u vijestima ili crnoj kronici. U centru pažnje je čergar i sitni pevarat Taip. Kada mu majka umre, Taip uzima državni novac za pogreb, ali potom majka iznenada oživljava. Nevolje koje nastaju, omogućavaju Taipu da upozna djevojku svog života, ali put do prave ljubavi nije ni malo lak…
gledaj film


Dosije 128 (1998)
IMDb

Film je snimljen je po scenariju Velimira Lukića koji je poznat dramski pisac, i ovde se vrlo dobro snašao u priči o komunistima i disidentima koja je vrlo direktno vezana za poznate događaje iz beogradskih disidentskih krugova. Jasmina Avramović igra osramoćenu ministarku u kandžama Službe koja pokušava da prinudi da potpiše dokument kojim će okriviti sebe i posredno svog još moćnijeg supruga. Ovo je zahtevna uloga, sa dosta transformacija.
gledaj film


Promeni me (2007)
IMDb

Ugledni beogradski stomatolog živi u skladnom braku. Njegovi drugari sa sindromom „puberteta u odjavi“, kako neki nazivaju krizne muške godine kada se inteziviraju pokušaju da se ostane mlad, kod našeg junaka izazivaju prezir i ljutnju.On je ostvaren i zadovoljan čovek. Ali dogodi mu se ljubav, kad je nije očekivao, kad je mislio da je potpuno imu na takvu senzaciju. I on hoće da se promeni, ne bi li savladao emotivni i erotski izazov. Odustaje od sebe samog ne bi li postao neko drugi
gledaj film
Loading...