tablete za mrsavljenje

Čorba od kanarinca (2016)
IMDb

Novopečeni par, bračna kriza, arhetipske situacije u fokusu su Čorbe od kanarinca. Istovremeno sudbine glavnih junaka isprepletane su sa životom u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.

„Kao što i samo ime kaže, Čorba od kanarinca je jedan bućkuriš našeg života u kome sve počinje kao neki vodvilj, neozbiljno, a na kraju se završava kao jedna melodrama sa tamnim, sumornim elementima“, objašnjava režiser.
gledaj film

Odumiranje (2013)
IMDbPoslije nekoliko mučnih godina života u Beogradu, Janko se vraća u svoje zabito planinsko selo u kojem skoro više nitko ne živi. Namjerava prodati zemlju i otići u Švicarsku, vjerujući kako će se tako izvući iz nevolja i konačno izboriti svoje mjesto pod suncem. Njegova usamljena majka Milica već dugo živi u nadi kako će se Janko vratiti i to sa ženom kako bi osnovali obitelj. Ona ne samo da će se njegovoj namjeri usprotiviti nego će učiniti sve da njen sin od te namjere odustane. I pored toga što će Milica, snagom majčinske ljubavi, uvjeravati Janka da ostane i pokuša živjeti na svojoj zemlji i od svoje zemlje, Janko neće odustati od svoga plana. Spreman je učiniti sve - čak i prodati očev grob.
gledaj film

Prepoznavanje (1996)
IMDb


Glavni je lik ove priče mlada žena Ana, studentica koja se u Zagrebu pokušavaprilagoditi životu i ponovno uspostaviti ravnotežu, nakon što je silovana, nakon što joj je srpski vojnik pred očima ubio majku i baku u jednome selu pokraj Siska. Svoga mučitelja i zločinca prepoznaje u jednom od zagrebačkih kafića. I dok Ana zajedno s policijskim inspektorom i njegovim pomoćnicima upoznaje tajne koje noću skrivaju zagrebačke ulice, i zločinac je prepoznao svjedokinju i prati je...
gledaj film

Za sreću je potrebno troje (1985)
IMDb

Drago je siromašan i očajan i pokuša opljačkati dječjim pištoljem dućan u provincijskom gradiću. Nakon tri godine izlazi iz zatvora i upozna skromnu Zdenku, zaposlenu u tvornici cipela, s kojom započinje ljubavnu vezu. Drago misli da će uz pomoć ljubavi uspjeti pobjeći od životnih problema, siromaštva i besmisla. Zdenkina najbolja prijateljica kolegica je s posla, Jagoda. Ona je upozorava da ne smije naivno vjerovati muškarcima, koji su svi isti, a ubrzo se pokaže u pravu. Zdenka sazna da Drago još nije prebolio svoju bivšu suprugu Ninu, koja sad ima novog ljubavnika, bogatog i politički angažiranog Ivana.
gledaj film


Bravo maestro (1978)
IMDb
Vitomir Bezjak diplomirao je šezdesetih godina na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao jedan od najboljih studenata. Tražeći, uglavnom bezuspješno, neki izvor zarade, živi boemski i dotjeruje svoje skladbe. Unatoč pohvalama, nitko ga ne angažira, napušta ga i djevojka, pa on rezignirano prihvaća posao učitelja glasovira. Zaljubi se u bogatu udovicu, čijeg sina podučava, a njezin otac priređuje veliku svadbu i upoznaje ga s mnogim utjecajnim ljudima. Bezjakov život radikalno se mijenja: postaje poznat, neprestano je na političkim sastancima, u delegacijama, na svečanim priredbama...
Gledaj film

Mahovina na asfaltu (1983)
IMDb


Dječak živi u naizgled romantičnoj sredini planinskog sela. Prijatelji su mu mali pas, bijeli zec, snijeg i krošnje drveća, kotač vodenice. U ambijentu idiličnog sela nastaju i njegovi prvi stihovi. Iznenada se sve mijenja. Potrebno je tom malom čovjeku mnogo snage kako bi pobijedio nesporazume sa novom sredinom, sa ritmom velikog grada u koji je prešao živjeti. Ipak, prave vrijednosti se uvijek iskažu, pa tako i dječak nalazi svoje "mjesto pod suncem". A i roditelji ponešto nauče od djece.
gledaj film

Petrijin venac (1980)
IMDbRadnja filma se odvija u malom rudarskom mjestu u Srbiji i vremenski obuhvaća predratni, ratni i poslijeratni period... To je priča o tragičnom životnom putu nepismene žene sa sela, o njenom životu sa tri čovjeka koje je voljela. Njen životni put, rastrgan između stvarnosti i sna, život trpljenja, samoće, razočarenja, nadanja i ljubavi prerasta u neuništivost i simbol pobjede čovjeka...
gledaj film


Paviljon VI (1978)
IMDb
Priča o lekaru u provincijskoj bolnici carističke Rusije koji besciljno provodi dane izgubivši volju i za svoj redovni posao. Jednoga dana u Paviljonu VI, odeljenju za duševne bolesti, sretne svog bivšeg studenta, buntovnog, nemirnog duha. Privučen za svoje pojmove originalnim idejama svoga pacijenta, lekar dosta vremena provodi sa njim i prepuštajući se meditacijama, sve više gubi vezu sa stvarnošću. Okolina ga u početku ismejava, da bi na kraju i sam tragično završio život u Paviljonu VI. Ekranizacija istoimene novele Antona Pavloviča Čehova.
gledaj film


Mlad i zdrav kao ruža (1971)
IMDb
Mladi prestupnik Stevan - Stiv (igra ga Dragan Nikolić) se bavi "pozajmljivanjem" (tada zvaničan izraz za krađu) kola i iskorišćavanjem devojaka. Ubrzo, počinje i da ubija ljude. Novca je sve više, ali onda dolazi do susreta sa policijskim inspektorom (igra ga Aca Gavrić) koji mu nudi saradnju... Uskoro, on postaje jedan od šefova beogradskog podzemlja i medijska zvezda. Ponaša se bahato i puca po gradu, živi u hotelu... Na kraju filma, Stevan izgovara: „Ja sam vaša budućnost“, čime se predviđa pojava likova poput Kneleta, Arkana, Legije i drugih.
gledaj film


Pejzaži u magli (1984)
IMDb
Život i sudbina grupe mladih narkomana iz Beograda kojoj se pridruži maloletna učenica. Posle sukoba sa roditeljima i incidenta u školi, ona raskida ljubavnu vezu sa svojim mladićem i počinje da živi sa narkomanom i prodavcem droge. Sa njim i ostalim narkomanima doživljava niz dramatičnih situacija, čak dospeva i u zatvor. Pokušava da se oslobodi droge, ali ne uspeva. Posle zatvora odbija da se vrati roditeljima i sa svojom prijateljicom, bivšom narkomankom, dogovori se da odu iz Beograda. Na žalost, umesto da otputuje, njen leš pronalaze deratizatori u jednom podrumu.
gledaj film

Dečko koji obećava (1981)
IMDb
Slobodan je uzoran mladić kako od njega očekuju njegovi ugledni i situirani roditelji. Dobar je student, ima devojku kojom će da se oženi jer je iz "prave" porodice, dok ga jednoga dana verenica, u nastupu ljubomore, ne udari veslom po glavi... Kao da mu je to i bilo potrebno, Slobodan postaje slobodan, baca se naglavačke u svet bez obaveza, u svet panka i roka, toliko različit od onoga u kojem se do tada kretao. I u tom svetu on ima uspeha. To traje do trenutka kad padne sa motora koji je sastavni deo novog života. I to opet na glavu... Oni koji ga neguju su iz sveta iz kojeg je otišao. Taj ga isti svet vodi pred oltar i sve je opet po starom.
gledaj film

Paket aranžman (1995)
IMDb


I Mačo trip - Dvoje mladih, prema zajedničkom dogovoru, počinju da glume zaljubljeni par. On je student Muzičke akademije kojeg otac progoni zbog njegovog neiskustva sa devojkama. Da bi se oslobodio očevih prigovora, on preko prijatelja upozna Irenu koja je nastupala u rok-bendu sa svojim mladićem. Raskinuvši zbog njegovog švrljanja, sad je puna želje da mu se prvo osveti, a onda ponovo osvoji. Obmana savršeno uspeva sve do susreta studentovog oca i Ireninog bivšeg momka...
gledaj film


Sumnjivo Lice (1989)
IMDb


U malom provincijskom mestu citav aparat vlasti angažovan je na hvatanju sumnjivog lica koje je upravo prispelo. Medutim, to tobožnje sumnjivo i opasno lice nije niko drugi do buduci nacelnikov zet koji se, iz straha od roditelja svoje Marice, prijavio pod lažnim imenom. U središtu pažnje nalazi se sreski kapetan Jerotije Pantić koji, po nalogu ministarstva iz Beograda, kreće u lov na "sumnjivo lice", ali i na unapređenje u službi.
Gledaj film


Mister Dolar (1989)
IMDbU ovoj komediji Nušić govori o skorojevićima koji se klanjaju moći novca. Rentijer Matković lansira vest da je kelner Žan naslednik bogatstva, u dolarima koje mu je ostavio rođak iz Amerike. Članovi elitnog snobovskog auto-kluba u kome Žan inače radi, iz osnova menjaju odnos prema njemu takmičeći se u servilnosti i laskanju...
Gledaj film


Čarlston za Ognjenku (2008)
IMDbRadnja filma započinje tragičnim opisom posleratne Srbije 20ih godina prošlog veka. Muško stanovništvo u Srbiji je bukvalno svedeno na manjinu nakon balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, što se najviše da osetiti u provinciji. U fikcionalnom selu Pokrp upoznajemo naše dve junakinje, Ognjenku (Sonja Kolačarić) i Malu Boginju (Katarina Radivojević), sestre koje nose titulu seoskih narikača, što prestavlja profitabilni zanat kojim se bave žene iz njegove porodice još od vremena njihove čukunbabe, koja je isplakala čitavo jezero, na kome ih i zatičemo prvi put. Takođe, upoznati smo i sa sudbinom poslednjih muškaraca koji su polako nestajali iz Pokrpa.
gledaj film


Vukovar - poslednji rez (2006)
IMDb"Vukovar-poslednji rez", reditelja Janka Baljka, pokušaj je istinitog prikaza događaja u Vukovaru na početku rata u Hrvatskoj i istorijskim, društvenim i emotivnim posledicama svega što se desilo, nakon godina bola, patnji i razaranja.Dokumentarac "Vukovar, poslednji rez" napravile su novinarske ekipe iz Srbije i Hrvatske predvođene Baljkom i novinarom "Feral tribjuna" Dragom Hedlom, koji su i koscenaristi.Autori su koristili dosad neobjavljene materijale Zastava filma, Vojnog arhiva Srbije i TV Novog Sada, neemitovane vukovarske ratne snimke iz arhiva HTV-a i amaterske video zapise anonimnog vukovarskog branitelja.Oko 80 sagovornika u filmu, sa srpske i hrvatske strane...
Gledaj film


Dva (2007)
IMDbJedan broj - zena koja u narucju nosi sve brojeve i lako ih rasipa, trazi broj koji bi mogla da zavoli. Necastivi gospodin Pohotni, visi bankarski cinovnik ce se sresti sa tom zenom. Skitajuci po Srbiji Bog nailazi na jednu malu zapustenu crkvu, usput ce prodiskutovati sa jednim seljakom koji ce mu pricati istoriju Srbije. Bog ce reci: Moracu ovde da dolazim cesce. Katolicki svestenik ce imati gosta u ispovedaonici. Tu je i zena koja zivi u parku i zali se da nema komfora i nema tekuce vode da se opere od proslosti… Bog ce se sretati sa razlicitim ljudima, nekima ce se poveriti da trazi kompozitora za muziku nebeskih sfera. Nece je naci, ali ce u daljini ugledati devojku u dugoj beloj haljini.
Gledaj film


Trideset Konja (1988)
IMDb
Stolar Bare Cukvić (Boris Dvornik) sa suprugom (Zoja Odak), otac četvero djece, shvati da je došlo "vrime velike promine" i da mu život 1946. godine pruža veliku šansu da se iskaže pred mještanima. Ogorčen nacionalizacijom, "klasni neprijatelj" Vicenco (Sven Lasta) sa suprugom (Milena Dravić) odbija pokazati kako se upravlja motorom mlina. Ambiciozni stolar Bare ulazi u karijerističku avanturu "velike promine" i preuzima mlin, iako nema pojma o radu motora. Novi socijalni status "gospodara 30 konja" može ga, međutim, odvesti do visoke političke pozicije predsjednika Mjesnog odbora...
gledaj film


Tragovi crne devojke (1972)
IMDb

Železničar, došljak u gradu, doživi ljubavnu noć sa periferijskom prostitutkom. Tragovi tog susreta zaparaju samoću mladog čoveka i oni počinju zajednički život. Ona, međutim, sledi svoj skitački nagon i odlazi od njega. Očajan, ostavljen, pokušava da je nađe padajući sve niže u talog gradske periferije. I kada je naizgled vreme učinilo svoje, ona se pojavljuje... U strasti i zlu koje je nosila ponovo ga porazi, nudeći svoje telo nepoznatom. Očajan, razoren, on ubija.
gledaj film
Loading...