tablete za mrsavljenje


Trebalo bi prošetati psa (2014)
IMDb

Uporna kiša spustila se na Zagreb. Janko je baš tog dana napokon odlučio uzeti konce svog života u svoje ruke. Za njega to prije svega znači pokušaj uspostave odnosa s Ivom, kojoj već neko vrijeme želi prići, a zatim i s ostarjelim ocem Franjom, mrzovoljnim prevoditeljem kojem je potrebna pratnja na dodjelu nagrade za životno djelo. No i Iva i Franjo imaju svoje tajne koje ne žele držati za sebe, ali i ideje o tome kako ovaj kišni dan zapravo treba izgledati. A netko bi na kraju trebao i prošetati psa.
gledaj film


Kraljevski voz (1981)
IMDb
U kolovozu 1941. godine, strojovođa s torbom u kojoj su dokumenti Vrhovnog štaba kreće vlakom za Kraljevo, a Njemci i policija poduzimaju sve da bi ga uhvatili. U vagonu u kojem se krije, strojovođa otkriva odbjeglu Židovku. Stanica u Kraljevu je blokirana, a u vlaku je najbolji njemački agent. Ne uspostavivši kontakt, na peronu se obračunava sa agentom i za njim nastaje potjera. Uspijeva se sakriti i jedan od radnika ga dovodi u vezu s kolegama kojima preda torbu. Pri pokušaju da se priključi odredu partizana, on gine, a lokomotiva sa Židovkom odlazi u slobodu.
gledaj film


Već viđeno(1987)
IMDb
Mihailo (Mustafa Nadarević), nekada sjajni mladi pijanist, sada je nastavnik klavira u obrazovnom centru. Kolege ga smatraju čudakom, ali ga ostavljaju na miru kako bi živio svoj usamljenički život. Sve se mijenja u trenutku kada se u njegovoj školi pojavi mlada djevojka. Kontakt sa njom, novi, erotski intenzivan život, izaziva u njemu čudnu pojavu - kako je sve to već jedanput vidio. Naime, situacije koje proživljava, čine mu se ponovljenim. Njegova trauma i klavir, izazivaju bolne emocije i patološki strah, preklapanje prošlosti i sadašnjosti, gurajući ga u sve dublju tragediju.
gledaj film


Čekaj me, ja sigurno neću doći (2009)
IMDb
Alek je očajan jer ga je nakon trogodišnje veze ostavila Teodora. Pati, bezvoljan je, patetičan, stalno spominje samoubojstvo, ne miri se s tim da je veza gotova. Ima svakodnevne ispade samosažaljenja kod svog prijatelja Baneta. Usprkos Banetovim savjetima, Alek i dalje zove Teodoru koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju. Problem je u tome što se Nemanja nije zaljubio u nju, već u Marinu, nekoliko godina mlađu djevojku.
Režija: Miroslav Momčilović Scenarij: Miroslav Momčilović Uloge: Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Gordan Kičić, Petar Bozović
gledaj film


Boj na Kosovu (1989)
IMDbSrpski knez Lazar Hrebeljanović 1389. godine odbija da se pokori turskom sultanu Muratu, koji sa velikom vojskom nadire prema Srbiji, da bi preko nje nastavio da osvaja Evropu. Iako svestan da je slabiji, bez dovoljno opremljene vojske, knez Lazar odlučuje da mu se suprotstavi. Srpski velikaši su nejedinstveni. Većina je za borbu makar i po cenu poraza, ali se neki kolebaju. Sve što je za oružje sposobno upućuje se na Kosovo. Bitka na Kosovu, 1389. godine završena je bez pobednika. Ginu i Lazar i Murat. Ali ipak, boj na Kosovu je dobijen - ne za srpsku državu koja je uskoro pala u turske ruke - već za Evropu, koju je telima svojih junaka spasila od prvog i najjačeg naleta turske najezde.
gledaj film


Varljivo leto '68 (1984)
IMDb
U ljeto 1968. godine maturant Petar spreman je za ljubav. Zaljubljuje se u više žena, uglavnom zrelih i udatih. Potreba za ženom života dovodi ga u niz delikatnih i komičnih situacija što nervira njegovog oca, općinskog sudiju, koji vjeruje da djecu treba odgajati čvrstom rukom. Petra, čini se, ne zanimaju previše prijelomni događaji 1968. godine, koji dopiru i do njegovog gradića. Kada napokon pronađe pravu i veliku ljubav, ona će iz određenih, tada društveno aktuelnih događaja, biti prekinuta. On će naglo odrasti uz saznanje da dva različita pojma, ljubav i politika, mogu biti ponekad i sudbinski povezani.
gledaj film


Ledina (2003)
IMDbRadnja filma se odvija u periodu između 1995. i 2002. godine u jednom od novobeogradskih nebodera i njegovoj okolini. Ledina Zgrada je oronula i depresivna, a njeni stanovnici su razočarani ljudi bez budućnosti. Oni svoju apatiju pokušavaju da zamaskiraju praveći sitne svađe, ogovarajući, špijunirajući...Porodica glavnih junaka, zatvara se u vlastiti svet uz minimalne kontakte sa komšijama. Tu živi jedna Dubrovčanka, Ksenija koja je još od detinjstva zaljubljena u Dragana, s kojim pre devedesetih i rata na prostorima bivše Jugoslavije dolazi da živi u Beograd. Nežni tihi bračni par u potpunosti se razlikuje od grubog okruženja u kome se nalazi…
gledaj film


Šovinistička farsa (1986)
IMDb

Duhovito poigravanje nacionalnim mitovima između Hrvata i Srbina bila je urnebesna komedija koja je u sljedećih dvadesetak godina doživjela niz filmskih i scenskih adaptacija i bezbroj nastavaka. Međutim, ono što je načela jedna kazališna predstava nekoliko se godina kasnije pretvorilo u krvavi rat koji je donio smrt, raspad Jugoslavije i milijune raseljenih ljudi. Zabavna igra pretvorila se u krvavu stvarnost koju nitko nije mogao predvidjeti.
gledaj film


Šovinistička farsa 2 (1992)
IMDb
Pozorisna predstava "Sovinisticka farsa", bavi se na duhovit i neutralan nacin odnosima izmedju Srba i Hrvata. Predstava je stekla ogromnu popularnost i nakon ovog prvog dela, usledila su jos 3 nastavka. Predstavu je rezirao Egon Savin.
gledaj film


Šovinistička farsa 3 (1996)
IMDb


„Šovinistička farsa 3“ je srpska pozorišna predstava iz 1996, u kojoj glavne uloge tumače Josif Tatić, Predrag Ejdus, Dragan Jovanović, Dejan Matić i Danijela Vranješ. Režirao ga je Slavenko Saletović, a scenario je napisao Radoslav Pavlović. Radnja predstave se odvija krajem 80-ih godina 20. veka u Parizu. Životi disidenta Slobodana Mihajlovića i veleposlanika Bernarda Draha se ukrštaju sa ljubavnom pričom njihove dece.
gledaj film


Šovinistička farsa 4 (2000)
Vidimo se u Den Hagu
IMDbSve je pocelo neocekivanim putovanjem u Rim, a završilo se u Hagu. Godina 1999. ce biti u znaku Haga. Obzirom na to koliko je Srba i drugih optuženo, Hag bi mogao da postane jako turisticko mesto...
gledaj film


Miris dunja (1982)
IMDbZahvaljujući svom prijateljstvu sa nacistima, sarajevski biznismen se brzo obogati tijekom drugog svjetskog rata. Međutim, njegova opčinjenost Židovskom djevojkom će dovesti do katastrofalnih posljedica.
gledaj film


Besa (2009)
IMDb

Na samom početku Prvog svetskog rata Filip, Srbin, direktor gimnazije u srpskoj provinciji, dobija poziv da hitno dođe u Beograd po ratni raspored. Svoju suprugu Leu, mladu i zgodnu Slovenku, nastavnicu ritmike i plesa, koju je upoznao na studijama u zapadnoj Evropi, nema kome da ostavi. Azem, nepismeni i patrijarhalni Albanac, školski poslužitelj, daje Filipu besu da će čuvati Leu i da joj se ništa neće dogoditi. Neočekivana i nedozvoljena ljubav između hrišćanke i muslimana preti da dovede u pitanje reč zadatu po cenu života.
gledaj film


Ta divna splitska noć (2004)
IMDbFilm se sastoji od tri zanimljive priče koje se odigravaju istodobno, dva sata uoči Nove godine, potpuno odvojene od neobuzdanog novogodišnjeg slavlja. U prvoj, protagonisti su sitni diler Nike i udovica Marija sa sinčićem , u drugoj se narkomanka u krizi iz 'bolje obitelji, Maja , odluči poševiti s Frankyjem, mornarom na američkom brodu, za paketić heroina, dok u trećoj mladi zaljubljeni par, Luka i Anđela, želi proslaviti Silvestrovo razdjevičenjem, pa traže ključeve nekakve sobe. Povezuje ih koncert Dina Dvornika na Peristilu i novogodišnji vatromet. Svaka od priča je vizualni osvrt na događaje iz crne kronike kakvi, pogotovo u Splitu, nisu rijetkost.
gledaj film


Zlatne godine (1992)
IMDb


1971. slom studentskog štrajka i Hrvatskog proljeća razdvojio je troje mladih, dotad iznimno povezanih. Jedan od začetnika štrajka, student Jakov, njegov povučeni brat Mislav i Jakovova djevojka Sunčana prilsilno su se razdvojili. Jakov bježi u inozemstvo, a Mislav i Sunčana ostaju u Zagrebu, misleći da im se ništa neće dogoditi. No kad Mislava uhiti policija, Sunčana ostaje sama. Godinu dana nakon toga pogiba pod nejasnim okolnostima. Po izlasku iz zatvora Mislav se bogato oženi i zaposli kao zubar. Jakov se pak nakon dvadeset godina vraća iz Australije u nadi da će započeti novi život u svojoj domovini, ali i otkriti sudbinu brata koji je nakon ’71. završio u zatvoru i djevojke Sunčane koju su obojica voljeli,a koja je poginula u mutnim okolnostima.
gledaj film


Braća po materi (1988)
IMDbIsprovociran, Veselin na maturskoj svečanosti ubije svog vršnjaka. U zatvoru dobije pismo od polubrata, političkog emigranta iz Austrije. Počinje dopisivanje i polubrat mu priča o Dalmatinskoj Zagori krajem 30-ih godina kad je rođen iz braka majke Srpkinje i oca Hrvata, koji se 1941. godine pridružuje ustašama i gine. Posle rata majka se udaje za prvoborca iz srpskog sela i rađa se Veselin, a njega i dalje prati obeležje da je sin ustaše. Beži preko granice i pridružuje se ustaškom pokretu u Austriji. Kroz te kontakte njihovi odnosi evoluiraju: od nepoverenja i odbojnosti pripadnika dva različita sveta i sistema, do onoga što ih vezuje, a to je da su braća po materi i da se svaki na svoj način ogrešio o zakone društva.
gledaj film


Imam dvije mame i dva tate (1968)
IMDb

Nekadašnji muž (R. Bašić) i žena (M. Oremović) imaju nove brakove. On se oženio lijepom, mladom, atraktivnom ženom (V. Čukić), a ona se udala za starijeg glazbenika (F. Šovagović). Djecu su podijelili. Naizgled je sve u redu, ali ipak nije sve tako. Djeca se ne razvijaju kako bi roditelji željeli, osobito stariji sin (I. Galo) s kojim se otac neprekidno sukobljava. Bivši se supružnici sastaju nadajući se da bi dogovorom mogli riješiti probleme odgoja. Ni jedno ni drugo u novom braku nije našlo ono što im je nedostajalo u starome, ali ni natrag se ne može. Život se nastavlja...
gledaj film


Matica (2013)
Ocjena: n/a


Predstava Ateljea 212

Glavni junak, Andrija Gavrović, Zastavnik Prve klase JNA u penziji, odlučuje da ostane u podrumu svoje zgrade, prepunom odloženih i upotrebljenih stvari koje su obeležile njegovu i našu prošlost. Iz perspektive današnjeg trenutka u kome se uopšte ne snalazi, ne prilagođava i ne želi da se prilagodi, gde sve propada – prostor ispunjen prepoznatljivim predmetima budi u njemu nostalgiju za vremenom u kome je živeo, koje je voleo, u kome mu nije bilo “tesno”. Za vremenom u kome je ostavio svoje najbolje godine, snagu i emocije. U tom prostoru Zastavnik postaje živi eksponat jednog zaboravljenog vremena i jedne zaboravljene zemlje…
gledaj film


Martin u oblacima (1961)
IMDb
Mladi studentski par Martin i Zorica stanuju jedan preko puta drugog u unajmljenim sobama te im je veliki san imati svoj stan. Ubrzo Martinove gazde odu na more na nekoliko mjeseci, a Martin na nagovor strica podnajmi stan talijanskom poduzetniku Carmineu i njegovoj zgodnoj kćeri. Stric je strastveni izumitelj različitih patenata te se nada da bi mu Carmineo mogao pomoći. Ubrzo stric pronalazi "odličnu" vezu koja bi Martinu trebala omogućiti kupnju novog stana u zgradi koja se tek gradi no da svijet nije uvijek pošten Martin će iskusiti na vlastitoj koži....
gledaj film
Loading...