penis gels


Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa (2014)
IMDb


Radnja 'Dječaka' prati živote braće Stanka i Voje, (Gorana Bogdana i Momčila Otaševića), koji u istom životnom trenutku imaju pred sobom veliki izazov. Stanko (30) treba ubiti čovjeka, po prvi put. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba voditi ljubav, po prvi put. Putevi dva brata će se istog dana ukrstiti nekoliko puta, na neobičan način; ono što se u startu čini lakim/teškim – pokaže svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan.
gledaj film


Simon Čudotvorac (2013)
IMDb

Nakon slučajnog saznanja o smrti majke svoje bivše ljubavi Mine, Simon odluči ukrasti njezino tijelo kako bi u Mini izazvao katarzične procese i učinio nešto za nju. Mina godinama nije bila u kontaktu s majkom zbog mračnih obiteljskih tajni. Simon planira nekoliko dana skrivati tijelo, a onda oživjeti pokojnicu. On posjeduje takvu moć. Međutim, Simonu ukradu tijelo i on ga pokušava vratiti upadajući tijekom potrage u razne nevolje. Istovremeno, ne znajući ništa o Simonovim nevoljama, Mina se suočava sa svojom prošlošću i emocionalnom prtljagom koju godinama nosi.
gledaj film


Crna Zorica (2012)
IMDb

Crna Zorica je mračna bajka, sa elementima crne komedije. Zorica (Ljuma Penov) je devojka sa sela nad kojom visi strašna kletva: Otkako se njena prva ljubav udavila u reci, muškarci oko nje umiru na nesvakidašnji način! Razjareni seljaci je zovu „poljubac smrti“. „Slučaj“ preuzima uobraženi beogradski policajac Mane (Branislav Trifunović) na privremenom radu u „ukletom“ selu. Mada ne veruje u bapske priče, moraće da se suoči sa naoružanim seljacima, ali i da otkrije da li je Zorica serijski ubica ili devojka željna ljubavi.
gledaj film


Hajka (1977)
IMDb


Ostatak partizanskog odreda razbijenog prevarom, diverzijom skreće na sebe pažnju četnika, koji, umesto pripremanog napada na Vrhovni štab NOB, otpočinju hajku na ranjene, gladne i slabo naoružane partizane skrivene po zemunicama. Ljudi postaju progonjene zveri i zveri koje progone. U haosu uništenja, u bespuću, usred divljanja smrti, rađa se sin ranjenog partizana, simbol trijumfa života.
gledaj film


Tajna Nikole Tesle (1980)
IMDb


Film o životu Nikole Tesle, velikog svjetskog znastvenika koji je kao mlad i talentirani znastvenik otišao u Ameriku i tamo se prvo angažirao u kompaniji slavnoga Edisona da bi kasnije dobio finacijera za neovisne projekte. Tesla je znastvenik čije su izume mnogi znastvenici kasnije prisvojili, ali i čiji najveći doprinosi čovječanstvu ostaju tajna do dan danas...
gledaj film


Remake (2003)
IMDb

Mladi Bošnjak Tarik Karaga krajem 1993. zbog rata bježi iz Bosne i Hercegovine u Pariz. Tamo pronalazi producente za svoj scenarij 'Čovjek niotkuda', u kojem priča priču iz života svoga oca, u vrijeme Drugog svjetskog rata u Sarajevu. Njegov otac Ahmed bio je tada sudionik ljubavnog trokuta, što je i tema Tarikovog scenarija. Na koktelu povodom filma, Tarik se počne prisjećati očeve prošlosti, ali obuzimaju ga i vlastite, ne tako daleke, uspomene.
gledaj film


Mrtav 'ladan (2002)
IMDb
Dvojica braće, Kiza i Lemi, švercaju svog mrtvog djeda u vlaku jer nemaju novac da ga prebace u Vršac, gdje ih čeka njihov nezgodan otac koga se veoma plaše. U vlaku se nađe i narko diler Limeni, koji, plašeći se policije, ubaci djedu paketić droge u džep. Kiza i Lemi odlaze u vagon restoran, vlak naglo koči, a težak kofer pada djedu na glavu. Ostali putnici u kupeu konstatiraju da je to ubilo djeda. Svatko iz svojih razloga ne želi policiju u kupeu i oni riješe da ga izbace kroz prozor. I tada nastaje potraga za djedom koga svi traže ...
gledaj film


Nebeska udica (1999)
IMDb


Film priča o nekim ljudima u Srbiji koji treba da se suoče sa posledicama rata. Većina njih još ne treba da ide u vojsku, ali moraju da žive između ruševina i bombi koje skoro svakodnevno padaju. Iako je moto preživljavanje tih dana, oni teže da žive što je moguće normalnije i prkose ružnoj strani rata. Jednog dana, Kaji, bivšem košarkaškom reprezentativcu Jugoslavije padne na um da popravi košarkašku halu u kojoj su pre bombardovanja igrali. Mada je ideja prihvaćena kao suluda u takva vremena, nikome od mladića iz kraja nije stalo da celo leto provedu po skloništima. I sva omladina, pa i stariji svet, roditelji i drugi posmatrači stvari koje se odigravaju na ulicama, kao i suparnička ulična banda bivaju privučeni idejom o popravci hale i terena za basket.
gledaj film


Metastaze (2009)
IMDbDrama redatelja Branka Schmidta, hrvatski je Trainspotting. Literarni predložak Ive Balenovića objavljen 2006. prvo je doživio scensko uprizorenje u kazalištu Kerempuh 2007. godine u režiji Borisa Svrtana, no Schmidt je uočio kvalitetu predloška i prikazao ga na filmskom platnu. Nakon dugo vremena ovo je prvi pravi zagrebački film u žargonu, koji se odvija u narkomanskom miljeu."Metastaze" prate odnose četvorice kvartovskih prijatelja,koji se nikako ne uspijevaju uklopiti u društvo. Filip je liječeni narkoman koji se nakon rehabilitacije vraća u staro društvo; sin jugoslavenskog oficira - Dejo - u sukobu je s pozajmljivačima novca, Krpa je nasilnik opsjednut nogometom, a Kizo alkoholičar.
gledaj film


Ivkova slava (2005)
IMDb


Gazda Ivko i njegova žena slave Đurđevdan. Kako to već biva na srpskim slavljima uz pjesmu, jelo i piće slavski dan se odužio duboko u noć, kada najizdržljiviji gosti posustaju i razilaze se. Ali ove godine, ovog slavlja, Ivkovi vjerni prijatelji: Kalca, Smuk i Kurjak, kojima se pridružuje nepoznati mladić Svetislav, odlučili su provesti u djelo stari običaj da se slavi 3 dana...
gledaj film


Kino Lika (2008)
IMDbIzolirano planinsko selo jedini je dom mladog nogometaša, škrtog seljaka i pretile djevojke. Opterećeni osobnim problemima troje seljana ni ne obraćaju pozornost na referendum o ulasku zemlje u Europsku uniju. Mlada nogometna zvijezda koji je iz nehaja ubio majku ne želi se priključiti bogatom stranom klubu iskušavajući očevuljubav. I dok njegova sumještanka očajnički želi ljubavnika, škrti seljak otkriva što zapravo vodi k istinskoj bijedi.
Uloge: Krešimir Mikić, Areta Ćurković, Ivo Gregurević, Jasna Žalica, Nada Gaćešić-Livaković, Dara Vukić-Vrca, Marija Tadić, Danko Ljuština, Milan Pleština, Milivoj Beader, Damir Karakaš. Režija:Dalibor Matanić
gledaj film


Maratonci trče počasni krug (1982)
IMDb
Maratonci trče počasni krug je srpska crnohumorna tragikomedija iz 1982. koju je režirao Slobodan Šijan prema scenariju kojeg je napisao Dušan Kovačević. Radnja se vrti oko obitelji pogrebnika u Jugoslaviji 1930-ih i njihovih nezgoda.
Glume: Bogdan Diklić (Mirko Topalović), Pavle Vujisić (Milutin Topalović), Danilo Stojković (Laki Topalović), Mija Aleksić (Aksentije Topalović), Milivoje Tomić (Maksimilijan Topalović), Jelisaveta Sablić (Kristina), Bora Todorović (Đenka), Zoran Radmilović (Bili Piton) i drugi.Režija: Slobodan Šijan
gledaj film


Leptirica (1973)
IMDb

Leptirica je jugoslovenski film iz 1973. godine, koji predstavlja jedan od prvih i najpoznatijih horor filmova na ovim prostorima. Baziran je na pripoveci Milovana Glišića „Posle devedeset godina“, a scenario i režiju je radio Đorđe Kadijević. Radnja filmaprati siromašnog seoskog mladića Strahinju, koji je zaljubljen u kćerku imućnog gazde Živana, Radojku. Da bi dokazao Živanu da je dostojan njegove ćerke, on biva primoran da provede noć u vodenici, koju pohodi vampir.
gledaj film


Kajmak i marmelada (2003)
IMDbŠpela i Božo, Slovenka i Bosanac, u globalu su dva potpuno razlicita svijeta. Ona je potomak uštogljene gradanske obitelji, on šarmantni iotkaceni Bosanac. Nakon što Špeli jednog dana konacno dosadi njegovo ljencarenje i malodušnost, napušta ga vrativši se roditeljima. Božo ce uciniti sve kako bi pronašao posao i vratio Špelu, pa ce zatražiti pomoc svog bosanskog prijatelja Gorana. Upetljat ce se u mutne poslove, što ce ga dovesti u nepriliku, a do kulminacije filma izvrtjet ce se mnoštvo komicnih situacija - live Miki Maus, "živopisno" slavlje rodendana na slovenski nacin, dobrosusjedski odnosi, balkonski salto mortale, itd. U Sloveniji ga je gledalo 125 000 ljudi, što je bio rekord u toj zemlji sve do 2007.
gledaj film


Sivi kamion crvene boje (2004)
IMDbMaj 1991. godine. Zadnji dani mira u Jugoslaviji. Ratko, momak iz Bosne, potpuni daltonista, nakon izlaska iz Mardelja, iz zabave (patološka ljubav prema kamionima!) krade kamion. Suzana, djevojka iz Beograda, saznaje da je trudna i odlučuje otići u Dubrovnik na nekoliko dana da zaradi novac za pobačaj. Dok je stopirala, on je umalo pregazi i tako putovanje nastavljaju zajedno. Etnički sukob bio je neizbježan, ali daltonista "moron" i temperamentna gradska djevojka ne mogu shvatiti razliku između suprotstavljenih strana. Kada još više upadnu u nevolje, ona hoće da ide kući, ali sada je prekasno za to jer - Ratko je zaljubljen u nju. Povratka više nema, a ona će otkriti da je ljubav čudo i da boje ne znače ništa.
gledaj film


Otac na službenom putu (1985)
IMDbOtac na službenom putu je priča o dječaku kroz čiju se svijest i osjećanja prelamaju burne pedesete godine. Vrijeme u kojem živi nije naklonjeno ni njemu ni njegovom ocu, zaposlenom u Ministarstvu rada. Splet intriga dovodi oca u zatvor. On je jedan od ondašnjih uhapšenika čija krivnja nikad nije utvrđena. Žrtva je vremena u kojem se Jugoslavija, odupirući se naletu staljinističkog dogmatizma, našla u situaciji da počini greške. Dječak postaje svjedok mnogih konfliktnih situacija. Nikad neće otkriti amidžinu ulogu u očevom hapšenju, a neće saznati ni to da je žena koja mu je poklonila toliko željenu nogometnu loptu uzrokovala nesreću njegove obitelji.
gledaj film


Dom za vešanje (1988)
IMDb
U Jugoslaviji krajem osamdesetih godina. Perhan (D. Dujmović), mladi Rom telekinetičkih sposobnosti, živi sa svojom obitelji. Nakon niza nevolja, od ljubavnih do brige za bolesnu sestru, Perhana zavedu kriminalci i poslovi lake zarade, što će uništiti i njega i one koje voli... Osobitost filma tvori redateljev stil koji se može opisati kao kombinacija jugoslavenskoga crnoga filma i fellinijevske sklonosti grotesknom i fantastičnom. Sjajnom filmskom ugođaju pridonosi i impresivna glazba Gorana Bregovića.
gledaj film


Virdžina (1991)
IMDb
U zabiti i kršu Kninske krajine porodice bez muškog potomstva smatrane su ukletima i osuđenima na propast. Da bi se spasile prokletstva, takve su porodice jedno od ženske djece proglašavale 'virdžinom', tj. muškarcem, skrivajući istinu o pravom spolu djeteta kao najdragocjeniju porodičnu tajnu. Tako i Timotije, poglavar svoje porodice, odluči da njegova najmlađa kći postane virdžina imenom Stevan. Djevojčica raste kao dječak, od prvih koraka navikavana da poništi sve žensko u sebi. No, kad uđe u prvo djevojaštvo zaljubi se u mladića...
gledaj film


Osuđeni (1987)
IMDb


Rade, nepravedno osuđeni povratnik iz zatvora, sa svojim pomagačem Ivom otme javnu tužiteljicu i suca koji su ga bili optužili i osudili. Uz suca se nađe i njegova kći i njezin momak, pa svi završe u napuštenu, potpuno nenaseljenu zaseoku. Rade odlučuje naplatiti tri godine na robiji držanjem zarobljenika isto toliko vremena. No Ivo, na uvjetnom dopustu iz zatvoru, želi ih zamijeniti za pasoš, nešto novaca i prelazak preko granice...
gledaj film